Preskoči na sadržaj
Naslovnica » O SAFU » Primjeri EU projekata u RH » Operativni program Regionalna konkurentnost » Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije - BIOCentar

Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije - BIOCentar

Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije - BIOCentar

Vrijednost ugovora: 18.823.995,70 EUR
Korisnik: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)
Operativni program: Regionalna konkurentnost - IPA IIIC

Projekt izgradnje i pokretanja Inkubacijskog centra za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije (BIOCentar) prvi je centar takve vrste u Republici Hrvatskoj.

BIOCentar će se nalaziti u sklopu budućeg istočnog kampusa Sveučilišta u Zagrebu na Borongaju. Riječ je o inkubacijskom centru površine oko 4.500 m2 koji će poduzećima u razvoju u području bioznanosti i biotehnologije pružiti potrebne uvjete za obavljanje djelatnosti, i to u sljedećih pet područja aktivnosti: infrastruktura, inkubacijska podrška, transfer tehnologije, obrazovanje i umrežavanje.

Planirana infrastruktura BIOCentra sastoji se od poslovnih i laboratorijskih prostora za potrebe malih high-tech kompanija te od centralnog laboratorija prilagođenog za razvojni ciklus bio-proizvoda. Centralni će laboratorij sačinjavati sedam posebnih laboratorija: banka stanica, laboratorij za stanične kulture, laboratorij za mikrobne kulture, laboratorij za uzgoj mikroorganizama, laboratorij za izolacije staničnih produkata, bio analitički laboratorij te priprema medija i pufera.

Projekt se financira iz Instrumenta pretpristupne pomoći Europske unije (IPA), a riječ je o velikom, strateški važnom projektu, jedinstvenom u regiji, koji u posebno osmišljenom okružju udružuje centralni laboratorij i priručne laboratorije namijenjene stanarima centra te uredske prostore potrebne za njegovo poslovanje.

Izvor: Operativni program za regionalnu konkurentnost

Primjeri Projekata
Povratak na vrh