Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » Završen projekt Co&Co Chambers na području Samobora

Novosti

Završen projekt Co&Co Chambers na području Samobora

Završen projekt Co&Co Chambers na području Samobora

Nakon 11 mjeseci provedbe završio je  projekt  Ženskog poduzetničkog centra iz Samobora u partnerstvu s Gospodarskom komorom iz L'Aqulie  iz Italije, pod nazivom Co&Co Chambers. Svrha projekta bila je usmjerena prema promicanju i razvoju svijesti o prekograničnoj suradnji i načinima poboljšanja prilagodljivosti malih i srednjih poduzetnika promjenama na tržištu povezanima sa procesom ulaska u EU.

Tijekom provedbe projekta poduzetnici su naučili kako se poslovno povezivati sa zemljama članicama, koje su mogućnosti korištenja pretpristupnih fondova i sufinanciranja poslovnih aktivnosti, te koje su mogućnosti kontinentalnog turizama.

Osim toga održani su brojni seminari i radionice za poduzetnike i članove projektnog tima, napravljena je web stranica (www.zpc.hr), te strateški plan Ženskog poduzetničkog centra.

Seminari su omogućili poduzetnicima uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava sa projektnim partnerom iz Italije, te je dogovoreno kako će se na njihovoj web stranici besplatno i prezentirati, što će svakako doprinijeti suradnji.

Navedene aktivnosti dodatno su motivirale polaznike za prijavljivanje na natječaje EU,  te je podignuta svijest o potrebi učenja i suradnje i primjeni stečenih znanja. 

Projekt je iznosio 47.535,00 eura, od čega EU, u sklopu  programa prekogranične suradnje Phare 2005, donira 30.897,75 eura, dok je ostatak sredstava osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i sama Udruga.

Sve novosti
Povratak na vrh