Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » U Petrinji održan sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije

Novosti

U Petrinji održan sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije

U Petrinji održan sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak održala je u Petrinji sastanak sa Stožerom civilne zaštite RH i predstavnicima lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije, a potom i s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem.  Današnjim sastancima nazočili su i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Tema sastanka bila je realizacija europskih projekata i obnova područja koja su stradala u potresu, kao i provedba intervencijskog plana grada Petrinje u okviru kojeg Petrinja ima na raspolaganju 40 milijuna kuna za poduzetnike ili drugu svrhu.

„Na sastanku smo raspravljali o korištenju sredstava iz europskih fondova do 2020. godine koji su bili na raspolaganju za demografsku obnovu, revitalizaciju i obnovu gospodarstva na području Sisačko-moslavačke županije. Zahtjev prema Europskoj komisiji ćemo moći poslati nakon što dobijemo utvrđene procjene štete, dakle ukupne izravne štete koja je nastala nakon potresa na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama i na kompletnoj javnoj komunalnoj infrastrukturi," istaknula je ministrica Tramišak.

„Razoran potres koji je zadesio Sisačko-moslavačka županija utjecao je i na realizaciju europskih projekata te, kao što je istaknula i ministrica Tramišak, Sisačko-moslavačka županija nije sama te ćemo pružit svu pomoć kako bi svi projekti u provedbi bili uspješno završeni", rekao je ravnatelj Petric. 

Izvor: razvoja.gov.hr

Sve novosti
Povratak na vrh