Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » Potpisani ugovori za devet novih projekata s područja Osječko-baranjske županije

Novosti

Potpisani ugovori za devet novih projekata s područja Osječko-baranjske županije

Potpisani ugovori za devet novih projekata s područja Osječko-baranjske županije

U Osijeku je 19. lipnja uručeno devet novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava sufinanciranih u okviru šest različitih poziva koji će se provoditi na području Osječko-baranjske županije. Vrijednost ugovorenih projekata iznosi ukupno 145,3 milijuna kuna, od čega je više od 118,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Zahvaljujući ITU mehanizmu na području urbane aglomeracije Osijek realiziraju se značajni projekti poput projekta poslovnog centra u Osijeku koji će biti opremljen naprednom tehnologijom i u kojemu će se omogućiti korištenje prostora za male i mikro tvrtke te start-upove, projekata revitalizacije kulturne baštine na području Grada Valpova gdje se razvija priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića i Općine Bizovac gdje će se obnoviti i urediti zaštićeno kulturno dobro dvorac Normann te projekta uspostave Centra za posjetitelje u osječkoj Tvrđi.

Osim toga, u sklopu tri projekta za unaprjeđenje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici na području Osječko-baranjske županije ulaže se više od 38 milijuna kuna, a 24 milijuna kuna osigurana su za Ugostiteljsko-turističku školu Osijek i njihov projekt "VIRTUS - Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti" u okviru kojega će se dograditi, rekonstruirati i obnoviti prostorije škole te proširiti sadržaji i obrazovne aktivnosti. Projekt na kojemu je korisnik sama Osječko-baranjska županija osigurat će pripremnu dokumentaciju strateškog projekta revitalizacije brownfield područja OLT Osijek za koji je izdvojeno ukupno 2,7 milijuna kuna.

Sve novosti
Povratak na vrh