Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti » U Benkovcu dodijeljeni ugovori za devet novih projekata

Novosti

U Benkovcu dodijeljeni ugovori za devet novih projekata

U Benkovcu dodijeljeni ugovori za devet novih projekata

U Benkovcu su 16. lipnja 2020. godine ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric korisnicima uručili devet novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji se sufinanciraju iz tri različita poziva u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora koji će se provoditi na području Zadarske županije iznosi gotovo 160 milijuna kuna, od čega je 128,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U okviru poziva za provedbu Intervencijskog plana Grada Benkovca ugovorili su se projekti rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Doma kulture Benkovac i izgradnje te rekonstrukcije cesta na području grada Benkovca (izgradnja Ulice Antuna Mihanovića, rekonstrukcija djela lokalne ceste L63125, odnosno rekonstrukcija Ulice Stjepana Radića, Ulice don Mate Klarića, Ulice knezova Šubića Bribirskih i dijela Šetališta kneza Branimira, izgradnja Ulice kralja Dmitra Zvonimira, Velebitske ulice te prometnice Miranje – kamenolom Somar) čime će se povećati sigurna mobilnost stanovništva.

Osim projekata iz Intervencijskog plana, ugovoreno je i pet novih projekata iz poziva za razvoj poduzetništva na području Grada Benkovca. Realizacijom tih projekata ulaže se u nabavu nove opreme, unaprjeđenje poslovanja i konkurentnosti benkovačkih poduzetnika, ali i u očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta za građane Benkovca.

Ostala su dva dodijeljena ugovora vezana za unaprjeđenje infrastrukture srednjih strukovnih škola (Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru i Medicinska škola Ante Kuzmanića - Zadar) kao regionalnih centra kompetentnosti u sektoru strojarstva i zdravstva.

Sve novosti
Povratak na vrh