Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Hrvatskoj ukinuta suspenzija na potpise ugovora iz PHARE 2006

Europska Komisija i službeno je potvrdila da je Hrvatskoj ukinuta suspenzija potpisa na ugovore za projekte iz programa PHARE 2006, čija je ukupna vrijednost 52 milijuna eura. Iz Bruxellesa smatraju da je Hrvatska tijekom posljednjih sedam mjeseci, koliko je  trajala suspenzija na potpisivanje ugovora, puno napravila na ispunjavanju postavljenih mjerila - osnovana je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, u kojoj je zaposleno velik broj novih djelatnika. Došlo je do poboljšanja kvalitete dokumenata, te je uspostavljen nužan nadzor kvalitete zapošljavanjem djelatnika u Sektor za kontrolu natječajne dokumentacije. 

Opširnije

Potpisan ugovor Obnova željezničke signalizacije na dionici Vinkovci - Tovarnik - državna granica vrijedan 16.411.114,98 eura

 U sklopu pretpristupnog programa ISPA, 25. srpnja 2008., potpisan je ugovor Obnova željezničke signalizacije na dionici Vinkovci - Tovarnik - državna granica u vrijednosti od 16.411.114,98 eura, od čega  europska komponenta iznosi 6.236.223,69 eura, dok se projekt iz državnog proračuna financira sa 12.413.367,37 eura. Ugovor je sklopljen sa talijanskom tvrtkom Bombardier Transportation Italy S.p.A. Unipersonal u konzorciju s tvrtkom SITE SPA.

Opširnije
Tiskovna konferencija ministra financija Šukera

Tiskovna konferencija ministra financija Šukera

Europska komisija Hrvatskoj priznaje napore koje je poduzela u posljednjih šest mjeseci na području upravljanja pretpristupnim fondovima Europske unije, zbog čega joj je u petak i ukinuta suspenzija na ugovore iz programa PHARE 2006. i vraćeno pet milijuna eura za koliko joj je bio smanjen program IPA 2008., ali Zagreb mora učiniti i daljnje napore u implementaciji, rekao je u ponedjeljak u Zagrebu savjetnik Delegacije Europske komisije Oskar Benedikt.

Opširnije
Povratak na vrh