Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Svečano otvaranjeTwinning light projekta „Jačanje stručnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode u implementaciji europskog zakonodavstva za lijekove“

U petak, 10. prosinca 2010. godine, s početkom u 11 sati u Palace Hotelu Zagreb, u organizaciji hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) i Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, održat će se svečanost otvaranja Twinning light projekta „Jačanje stručnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode u implementaciji europskog zakonodavstva za lijekove“.

Cilj ovog projekta, vrijednog 250 000 eura, je ojačati ocjenu i provjeru kakvoće lijekova za ljudsku uporabu u skladu s europskim standardima. Projekt je potpora daljnjem razvoju i jačanju operativnog kapaciteta hrvatske Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Projekt će doprinijeti kontinuiranom usvajanju europskih standarda što je trajni cilj Republike Hrvatske.

Opširnije

Svečano otvaranje IPA twinning projekt 'Jačanje kapaciteta hrvatske Agencije za plaćanje'

Projekt vrijedan 2 milijuna eura pomoći će Republici Hrvatskoj u njezinim pripremama za korištenje europskih poljoprivrednih fondova koji će joj biti na raspolaganju nakon pristupanja EU. Projekt izravno utječe na zatvaraj dva mjerila Poglavlja 11 - 'Poljoprivreda i ruralni razvoj', odnosno uspostavu potpuno operativne Agencije za plaćanje i IACS sustava, kojim se upravlja poljoprivrednim fondovima EU.

Opširnije

Prvo predstavljanje projekta MODVESS

U Zagrebu je predstavljen projekt financiran od strane EU "Praćenje ovisnosti i ranjivosti sustava opskrbe energijom s posebnim osvrtom na sigurnost opskrbe (MODVESS)". Kao dio pristupnih pregovora za članstvo u Europsku uniju, Republika Hrvatska će usvojiti europsku pravnu stečevinu (Acquis communautaire) za energetski sektor stvaranjem pravnog i institucionalnog okvira kako bi se osiguralo slobodno energetsko tržište i poboljšanje konkurentnosti, sigurnosti opskrbe i zaštite okoliša u energetskom sektoru.

Opširnije
Povratak na vrh