Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Svečano otvaranje IPA twinning projekt 'Jačanje kapaciteta hrvatske Agencije za plaćanje'

Projekt vrijedan 2 milijuna eura pomoći će Republici Hrvatskoj u njezinim pripremama za korištenje europskih poljoprivrednih fondova koji će joj biti na raspolaganju nakon pristupanja EU. Projekt izravno utječe na zatvaraj dva mjerila Poglavlja 11 - 'Poljoprivreda i ruralni razvoj', odnosno uspostavu potpuno operativne Agencije za plaćanje i IACS sustava, kojim se upravlja poljoprivrednim fondovima EU.

Opširnije

Prvo predstavljanje projekta MODVESS

U Zagrebu je predstavljen projekt financiran od strane EU "Praćenje ovisnosti i ranjivosti sustava opskrbe energijom s posebnim osvrtom na sigurnost opskrbe (MODVESS)". Kao dio pristupnih pregovora za članstvo u Europsku uniju, Republika Hrvatska će usvojiti europsku pravnu stečevinu (Acquis communautaire) za energetski sektor stvaranjem pravnog i institucionalnog okvira kako bi se osiguralo slobodno energetsko tržište i poboljšanje konkurentnosti, sigurnosti opskrbe i zaštite okoliša u energetskom sektoru.

Opširnije
Održana Otvorena vrata "Terenske provjere ugovora“

Održana Otvorena vrata "Terenske provjere ugovora“

U prostorijama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, u petak, 14. veljače 2014. u okviru programa edukacije Otvorena vrata održana je radionica na temu „Terenske provjere ugovora“ koju su vodile gđa Dina Marijanović, viša stručna savjetnica u Uredu za osiguranje kvalitete i Jelena Starčević, stručna suradnica u Uredu za pripremu i provedbu projekata iz programa IPA III i strukturnih instrumenata, SAFU.

Opširnije
Povratak na vrh