Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Sustav za praćenje sudskih predmeta (eSpis) uveden na 33 općinska suda u RH

Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske uspješno je završilo uvođenje sustava za praćenje sudskih predmeta (eSpis) na preostala 33 općinska suda u Republici Hrvatskoj, čime je završilo postepeno uvođenje eSpis sustava na sve trgovačke, županijske i 65 općinskih sudova u RH. Uvođenje sustava na hrvatske sudove započelo je u studenom 2008. godine u sklopu PHARE 2006 programa, a dovršeno je ovim projektom vrijednim 519.989,00 eura kojeg je sa 85% sredstava sufinancirala Europska unija u sklopu IPA 2009 programa.

Opširnije

Održana Otvorena vrata "Ugovori o bespovratnim sredstvima – napredna radionica"

U prostorijama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, u srijedu, 5. listopada 2011. u okviru projekta Otvorena vrata održana je radionica "Ugovori o bespovratnim sredstvima – napredna radionica", koju su vodile gđa Iva Kreković, savjetnica u Uredu za osiguranje kvalitete dokumenata i gđa Emina Bačevina, savjetnica u Uredu za pripremu i provedbu projekata.

Opširnije
Novi projekt za Pravosudnu akademiju

Novi projekt za Pravosudnu akademiju

Otvoren je novi twinning light projekt "Jačanje rada Državne škole za pravosudne dužnosnike kroz unaprjeđenje njezinih programa stručnog usavršavanja i tijeka rada". Projekt je financiran iz programa Europske unije IPA 2008, a provodi ga Pravosudna akademija u suradnji s Centrom za pravne studije i Državnim sudbenim vijećem Kraljevine Španjolske.

Jačanje stručnosti i učinkovitosti pravosudnih tijela u Republici Hrvatskoj kroz unaprjeđenje kvalitete početne obuke budućih sudaca i državnih odvjetnika glavni je cilj ovog projekta vrijednog 198.921,75 eura.

Opširnije

Najava: Održat će se Program izobrazbe Jedinica za provedbu projekta (JPP) u institucijama korisnicama projekata koji se financiraju iz EU fondova

Peti po redu Program izobrazbe Jedinica za provedbu projekta (JPP) u institucijama korisnicama projekata koji se financiraju iz EU fondova održat će se u razdoblju od 14. do 23. rujna 2011. godine.

Prvi ciklus predavanja održat će se 14, 15. i 16. rujna 2011. godine te drugi ciklus predavanja 22. i 23. rujna 2011. godine u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), Ulica grada Vukovara 284, zgrada C, 5. kat, Velika dvorana.

Opširnije
Povratak na vrh