Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Potpisan ugovor Obnova željezničke signalizacije na dionici Vinkovci - Tovarnik - državna granica vrijedan 16.411.114,98 eura

 U sklopu pretpristupnog programa ISPA, 25. srpnja 2008., potpisan je ugovor Obnova željezničke signalizacije na dionici Vinkovci - Tovarnik - državna granica u vrijednosti od 16.411.114,98 eura, od čega  europska komponenta iznosi 6.236.223,69 eura, dok se projekt iz državnog proračuna financira sa 12.413.367,37 eura. Ugovor je sklopljen sa talijanskom tvrtkom Bombardier Transportation Italy S.p.A. Unipersonal u konzorciju s tvrtkom SITE SPA.

Opširnije
Tiskovna konferencija ministra financija Šukera

Tiskovna konferencija ministra financija Šukera

Europska komisija Hrvatskoj priznaje napore koje je poduzela u posljednjih šest mjeseci na području upravljanja pretpristupnim fondovima Europske unije, zbog čega joj je u petak i ukinuta suspenzija na ugovore iz programa PHARE 2006. i vraćeno pet milijuna eura za koliko joj je bio smanjen program IPA 2008., ali Zagreb mora učiniti i daljnje napore u implementaciji, rekao je u ponedjeljak u Zagrebu savjetnik Delegacije Europske komisije Oskar Benedikt.

Opširnije
Završen projekt Co&Co Chambers na području Samobora

Završen projekt Co&Co Chambers na području Samobora

Nakon 11 mjeseci provedbe završio je  projekt  Ženskog poduzetničkog centra iz Samobora u partnerstvu s Gospodarskom komorom iz L'Aqulie  iz Italije, pod nazivom Co&Co Chambers. Svrha projekta bila je usmjerena prema promicanju i razvoju svijesti o prekograničnoj suradnji i načinima poboljšanja prilagodljivosti malih i srednjih poduzetnika promjenama na tržištu povezanima sa procesom ulaska u EU.

Opširnije
Povratak na vrh