Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Završen projekt potpore nacionalnom viznom sustavu

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održava je svečanost zatvaranja projekta "Potpora nacionalnom viznom ustavu". Radi se o twinning light projektu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova i finskog Ministarstva vanjskih poslova, u vrijednosti od 250 000 eura, financiranog putem Europske komisije. Uzvanike su pozdravili Peter Stenlund, državni podtajnik u finskom Ministarstvu vanjskih poslova i Andreja Metelko-Zgombić, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova, a voditeljice ovog projekta Päivi Blinnikka iz finskog i Maja Teider iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova predstavile su glavne aktivnosti provedenih u razdoblju od šest mjeseci.

Opširnije
Predstavljeni rezultati projekta Slohra Zonet iz programa Phare 2005, Interreg IIIA

Predstavljeni rezultati projekta Slohra Zonet iz programa Phare 2005, Interreg IIIA

Rezultati projekta Promocija integracije poslovnih zona, poduzetničkih inkubatora i tehnoloških parkova u inovativnu poduzetničku mrežu u pograničnim regijama u Sloveniji i Hrvatskoj, skraćeno SLOHRA ZONET, financiran iz programa Phare 2005 Interreg IIIA susjedski program Slovenija-Mađarska–Hrvatska 2004.-2006, predstavljeni su 4. srpnja 2008. u Puli, u prostorijama Istarske razvojne agencije, kao korisnika projekta. Projekt je vrijedan 101.390,78 eura od čega bespovratna sredstva EU iznose 75.850,44 eura.

Opširnije

Hrvatskoj ukinuta suspenzija na potpise ugovora iz PHARE 2006

Europska Komisija i službeno je potvrdila da je Hrvatskoj ukinuta suspenzija potpisa na ugovore za projekte iz programa PHARE 2006, čija je ukupna vrijednost 52 milijuna eura. Iz Bruxellesa smatraju da je Hrvatska tijekom posljednjih sedam mjeseci, koliko je  trajala suspenzija na potpisivanje ugovora, puno napravila na ispunjavanju postavljenih mjerila - osnovana je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, u kojoj je zaposleno velik broj novih djelatnika. Došlo je do poboljšanja kvalitete dokumenata, te je uspostavljen nužan nadzor kvalitete zapošljavanjem djelatnika u Sektor za kontrolu natječajne dokumentacije. 

Opširnije
Povratak na vrh