Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Završen projekt zaštite rta Kamenjak

Završen projekt zaštite rta Kamenjak

Završna konferencija projekta „Zajedničko upravljanje zaštićenim područjima Kamenjak i Pohorje - KaPo", koji se financira iz Programa za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska INTERREG PHARE 2005, održana je jučer u Kući prirode u Premanturi. Projekt „KaPo" započeo je u srpnju prošle godine, kao prvi projekt financiran sredstvima Europske unije kojeg provodi Općina Medulin.

Opširnije
Zagreb: Završen projekt "Jačanje institucionalne sposobnosti i usluga pripreme projekata"

Zagreb: Završen projekt "Jačanje institucionalne sposobnosti i usluga pripreme projekata"

Danas se sa sigurnošću može reći da je Hrvatska spremna vlastitim resursima suočiti se s izazovima programiranja sredstava iz Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) i u to mora uvjeriti 27 zemalja članica Europske unije, rekao je jučer šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert, na završnoj konferenciji projekta "Jačanje institucionalne sposobnosti i usluga pripreme projekata" koji se u sklopu programa PHARE 2005. 13 mjeseci provodio u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije.

Opširnije

Održana otvorena vrata na temu "Izrada opisa poslova i proračuna za okvirne ugovore"

Dario Baron, zamjenik ravnatelja i direktor Sektora za kontrolu dokumenata, na jučerašnjim „Otvorenim vratima", svojevrsnim treningom za djelatnike Jedinica za provedbu projekata, održao je prezentaciju pod nazivom „Izrada opisa poslova i proračuna za okvirne ugovore".  Na prezentaciji su pojašnjene osnovne razlike između ugovora o pružanju usluga i okvirnih ugovora, te kako pravilno ispuniti obrazac za opis poslova i napraviti proračun za okvirne ugovore.

Opširnije
Povratak na vrh