Preskoči na sadržaj
Naslovnica » Novosti

Novosti

Predstavljeni rezultati projekta ROMA 2008

Predstavljeni rezultati projekta ROMA 2008

Prošlog tjedna predstavljeni su rezultati projekta ROMA 2008, financiranog iz programa Phare 2005, Program prekogranične suradnje INTERREG IIIA Slovenija-Mađarska-Hrvatska 2004-2006. Projekt se provodio na pograničnom području Slovenije, Mađarske i Hrvatske gdje su naseljene romske zajednice, inače najbrojnije nacionalne manjine.  Utjecaj romske kulture osjeća se na razvoju narodne glazbe i plesa te brojnih etnoloških običaja.  

Opširnije
Koprivnica: predstavljeni rezultati projekta MLEKO

Koprivnica: predstavljeni rezultati projekta MLEKO

Završna konferencija projekta «MLEKO - Higijena mlijeka od krave do tržišta», sufinanciranog iz programa Phare 2005, Program prekogranične suradnje Slovenija-Mađarska-Hrvatska 2004-2006, održana je u srijedu u Koprivnici.  Konferenciji je prisustvovalo 60-ak proizvođača mlijeka direktno uključenih u projekt, proizvođači mlijeka koji nisu sudjelovali u provedbi, ali su prepoznali njegovu važnost za područje proizvodnje mlijeka. 

Opširnije

Predstavljeni rezultati projekta PHARE o mjerama zapošljavanja socijalno isključenih osoba

Čelnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) i Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj predstavili su danas rezultate projekta PHARE 2005 "Aktivne mjere zapošljavanja za skupine kojima prijeti socijalna isključenost", vrijednog 2,25 milijuna eura. Projekt, koji se počeo provoditi u travnju prošle godine, sastoji se od tehničke pomoći HZZ-u u iznosu od 1,25 milijuna eura i darovnice za 11 projekata u iznosu od milijun eura, a cilj mu je jačanje ekonomske i socijalne kohezije najosjetljivijih skupina u hrvatskom društvu.

Opširnije

Program Phare 2006 ugovoren sa 84, 8 posto sredstava

Program Phare 2006 ugovoren je u visokom postotku od čak 84, 8 posto, zaključno sa 30. studenim, kada je istekao rok za ugovaranje ovog programa. Od 52, 82 milijuna eura, koliko je Republici Hrvatskoj bilo raspoloživo za ovaj program, ugovoreno je  44,79 milijuna eura, odnosno potpisano je 119 od planirana 124 ugovora. Osim sredstava za tzv. nacionalni program Phare 2006, predviđena su bila i sredstva za dva programa prekogranične suradnje: Hrvatska-Slovenija-Mađarska i Hrvatska-Italija te program Nuklearne sigurnosti, u iznosu od 7, 65 milijuna eura od čega je ugovoreno 6, 32 milijuna eura.

Opširnije
Povratak na vrh