Naslovnica » Novosti » Ravnatelj Petric na početnoj konferenciji projekta „RCK - STRuKA“ u Karlovcu

Novosti

Ravnatelj Petric na početnoj konferenciji projekta „RCK - STRuKA“ u Karlovcu

Ravnatelj Petric na početnoj konferenciji projekta „RCK - STRuKA“ u Karlovcu

Neposredno ispred zgrade nekadašnje Oružane u Karlovcu, u kojoj će se urediti Regionalni centar kompetencija, danas je u organizaciji Tehničke škole Karlovac održana početna konferencija projekta uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru strojarstva „RCK - STRuKA“.

Tijekom konferencije, o detaljima projekta, planu i tijeku provedbe te drugim ulaganjima na području županije su govorili su redom: ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković, zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i državna tajnica u MRRFEU Spomenka Đurić.

Vrijednost ovog projekta, kojeg sufinancira Europska unija iz Operativnog programa: "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 19.151.715,10 kuna. Osim već spomenutog korisnika kao partneri na ovom važnom projektu sudjeluje Karlovačka županija, Obrtnička i tehnička škola Ogulin i Srednja škola Slunj.

Projekt „RCK - STRuKA“ odnosi se na uspostavu prostorno tehničkih kapaciteta (rekonstrukcija i opremanje) Regionalnog centra kompetentnosti i stvaranje mreže suradnje obrazovnog, gospodarskog i javnog sektora Karlovačke županije. Provedbom projekta utjecat će se na rješavanje problema neopremljenosti i neadekvatnosti učioničkih prostora Tehničke škole Karlovac u cilju unaprjeđenja strukovnog obrazovanja i prilagodbe potrebama tržišta rada.

Glavne aktivnosti provedbe uključuju: Rekonstrukciju i prilagodba prvog kata spomenute zgrade bivše Oružarne, uređenje i opremanje sedam specijaliziranih nastavnih kabineta, edukaciju na specijaliziranoj opremi te unaprjeđenje razine kvalitete strukovnog obrazovanja.

Izvor: https://www.kazup.hr/

Sve novosti
Povratak na vrh