Naslovnica » Novosti » Predstavljen PHARE projekt unapređenja proračunskih procesa

Novosti

Predstavljen PHARE projekt unapređenja proračunskih procesa

Predstavljen PHARE projekt unapređenja proračunskih procesa

U suradnji s konzorcijem na čelu s austrijskom tvrtkom Hulla & Co, Human Dynamics KG, Državna riznica Ministarstva financija započela s provedbom PHARE 2006 projekta "Unapređenje proračunskih procesa", koji bi trebao biti dovršen do listopada 2010. godine, rečeno je na današnjem predstavljanju tog projekta.  

Projekt je ukupno vrijedan nešto više od 1,75 milijuna eura, od čega će se glavnina, odnosno 75 posto ili 1,3 milijuna eura, financirati sredstvima iz programa Europske unije PHARE 2006., dok će se ostatak sredstava osigurati iz hrvatskog državnog proračuna, kazala je glavna državna rizničarka Vesna Orlandini.

Dodala je da se ovim projektom omogućava provedba mjera predviđenih "Strategijom unapređenja i modernizacije procesa u sustavu državne riznice 2007. - 2011.", koju je Vlada donijela 2007. godine.

Pravni okvir za provedbu reformi u proračunskim procesima stvoren je pak početkom ove godine, odnosno stupanjem na snagu novog Zakona o proračunu.

Jedan od ciljeva ovog projekta je definirati srednjoročni proračunski okvir, odnosno omogućiti da se već u fazi srednjoročnog planiranja uspostavi veza između prioriteta iz raznih vladinih strategija i planova s jedne strane te proračuna s druge strane.

Ujedno, trebao bi pomoći u uspostavi pokazatelja uspješnosti provedbe planova te unaprijediti proces izvršavanja proračuna, financijskog planiranja i upravljanja gotovinom. (Hina)

Sve novosti
Povratak na vrh