Naslovnica » Novosti » Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju trajektnog pristaništa Žigljen

Novosti

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju trajektnog pristaništa Žigljen

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju trajektnog pristaništa Žigljen

Uz ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, Ugovor su potpisali i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Tomislav Petric, te ispred Lučke uprave Novalja, kao nositelja Projekta, ravnatelj Igor Vidas. Na potpisivanju su sudjelovali i župan Ličko-senjske županije Darko Milinović i gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.

Ukupna vrijednost Projekta iznosi 73,4 milijuna kuna, od čega će Lučka uprava Novalja, kao korisnik dobiti 62,4 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, dok će se ostatak u iznosu od cca 11 milijuna kuna financirati iz Državnog proračuna. Rekonstrukcijom i dogradnjom pristaništa omogućit će se prihvat većih plovila, kao i pristajanje brodova po lošijim vremenskim uvjetima. Osim toga, povećat će se ukupni kapacitet i razina uslužnosti u luci te smanjiti gužve na pristaništu. Ministar Butković je ovom prilikom istaknuo kako i ovaj projekt potvrđuje „renesansu“ na hrvatskoj obali, budući da se nikada do sada nije ulagalo u lučku infrastrukturu na Jadranu kao što se to čini danas. Istaknimo kako je do danas ugovoreno čak 13 lučkih projekata, dok će se ovaj tjedan potpisati i ugovor za luku Mrtvaška. S projektima se ide i dalje, tako da je do kraja godine u pripremi potpisivanje ugovora u ostalim jadranskim županijama.

Novalja tekst

Izvor: https://mmpi.gov.hr/

Sve novosti
Povratak na vrh