SAFU | Središnja agencija za financiranje i ugovaranja

Vijesti

5tra
2017

Potpisan ugovor za nastavak radova na Zračnoj luci Dubrovnik

U Dubrovniku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europske unije za nastavak financiranja projekta Razvoj zračne luke Dubrovnik. Potpisali su ga ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric i direktor dubrovačke Zračne luke Roko Tolić. Na potpisivanju ugovora bili su i predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ugovor o dodjeli nepovratnog novca iz Europske unije osigurat će financiranje druge faze projekta javnim financijskim sredstvima i omogućiti nastavak radova na Zračnoj luci.  Druga faza projekta vrijedna je 1,54 milijarde kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 1,16 milijarda kuna, a nepovratna sredstva 858,56 milijuna kuna.

Opširnije

4tra
2017

Početak projekta jačanja inspekcije zaštite okoliša radi učinkovite kontrole praćenja kakvoće zraka

Cilj ovog projekta vrijednog 425.000 eura je poboljšanje praćenja kvalitete zraka i sustava trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova radi ublažavanja klimatskih promjena i poboljšanja cjelokupnog stanja okoliša i smanjenja onečišćenja zraka u Republici Hrvatskoj. Vrijednost projekta je 425.000 eura, pri čemu se 90% ugovorenog iznosa financira iz programa IPA 2013 Europske unije za Hrvatsku, a 10% predstavlja nacionalno sufinanciranje. Projekt traje 16 mjeseci s početkom provedbe od 20. veljače 2017. godine.

Opširnije

24ožu
2017

Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo kao glavnim dionikom projekta te partnerima iz Litve i Slovenije uspješno je provelo Twinning projekt pod nazivom: „Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka“. Projekt se provodio u sklopu Prijelaznog instrumenta (komponenta Twinning i komponenta Tehnička pomoć); programa Europske unije za Republiku Hrvatsku. Tijekom projekta je razmijenjeno iskustvo i primjeri dobre prakse iz medicinskih područja podudarnih s očekivanim ciljevima projekta koji su primjenjivi u kontekstu zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. 

Opširnije

24ožu
2017

Potpisano 12 ugovora o dodjeli EU sredstava projektima za obnovu kulturne baštine i pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u Banskim dvorima potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini te Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.". 

Opširnije

Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541