SAFU | Središnja agencija za financiranje i ugovaranja

Vijesti

11tra
2017

9,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vinkovcima je 10. travnja, potpisan ugovor o sufinanciranju projekta za poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji u iznosu od 9,5 milijuna kuna, od čega je ukupno 8,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava financiranih iz fondova Europske unije. Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Opširnije

10tra
2017

Svečanost otvaranja projekta: Jačanje inspekcije zaštite okoliša radi učinkovite kontrole praćenja kakvoće zraka

Projekt koji će pridonijeti poboljšanju praćenja kvalitete zraka i sustava trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova s ciljem ublažavanja klimatskih promjena i poboljšanja cjelokupnog stanja okoliša i smanjenja onečišćenja zraka u Republici Hrvatskoj svečano je otvoren danas u Europskom domu u Zagrebu. Vrijednost projekta je 425.000 eura, te se 90% ugovorenog iznosa financira iz programa Prijelaznog instrumenta Europske unije za Hrvatsku, a 10% predstavlja nacionalno sufinanciranje. Projekt traje 16 mjeseci s početkom provedbe 20. veljače 2017. godine.

Opširnije

7tra
2017

Svečanost zatvaranja projekta: Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka

Rezultati projekta „Unaprjeđenje kvalitete provedbe Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka s naglaskom na promotivnu kampanju“ svečano su predstavljeni 6. travnja 2017. godine. Vlada Republike Hrvatske je 2006. godine usvojila Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, 2007. godine Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva, a 2010. godine Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice. Cilj ovih preventivnih programa probira je rano otkriti rak i dugoročno smanjiti pobolijevanje i smrtnost stanovništva, budući da su zloćudne bolesti jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj, koji zauzima neslavno drugo mjesto uzroka smrti u našoj zemlji.

Opširnije

7tra
2017

Svečano zatvaranje twinning projekta: Jačanje kapaciteta SAFU-a

U Zagrebu, u petak 7. travnja, je održano svečano zatvaranje twinning light projekta „Jačanje kapaciteta Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u ulozi Posredničkog tijela razine 2“, sufinanciran od strane Europske unije. Vrijednost projekta iznosi 1.875.000,00 HRK, a provodi se u suradnji sa Središnjom agencijom za upravljanje projektima Republike Litve. Svrha ovog projekta je jačanje kapaciteta SAFU-a za obnašanje uloge Posredničkog tijela razine 2 u okviru Operativnog programa“Konkurentnost i kohezija”.

Opširnije

Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541