SAFU | Središnja agencija za financiranje i ugovaranja

Primjeri EU projekata u RH

Svi primjeri projekata

Turistički i kulturno informativni centar - TKIC

slide

Visina ugovora: 981.037 EUR

Korisnik: Grad Lepoglava

Projekt Turistički i kulturno informativni centar - TKIC namijenjen je poboljšanju konkurentnosti lepoglavske mikroregije u skladu s mikroregionalnom Strategijom razvoja turizma te Regionalnim operativnim programom Varaždinske županije. Kao specifičan cilj ovog projekta definiran je razvitak turističke infrastrukture i osiguranje novih turističkih usluga u lepoglavskoj mikroregiji.

Važno je također napomenuti da je projekt temeljen na prioritetima Regionalnog operativnog programa Varaždinske županije te će stoga doprinijeti sveukupnom društveno gospodarskom razvoju županije

Turističko kulturno-informativni centar pruža turistima koji dolaze u Lepoglavu više od 1.700 m2 potpuno opremljenog multifunkcionalnog prostora, u kojem mogu dobiti sve informacije o turističkoj ponudi ne samo Grada Lepoglave već i cijele regije. Centar podržava postojeću, ali i razvija novu turističku ponudu lepoglavske regije te na taj način doprinosi preobrazbi regije u jedinstven i cjelovit turistički proizvod.

Centar također ima i ulogu središnje točke za prikupljanje i diseminaciju turističkih informacija. Kroz upoznavanje s bogatom turističkom i kulturnom ponudom lepoglavske regije, posjetiteljima se daje povod da u toj regiji provedu duže vrijeme te uživaju u
jedinstvenom doživljaju ovog dijela Hrvatske.

Uz sve navedeno, tu se još nalazi i euro-info točka Europske unije te niz drugih manjih sadržaja koji objedinjeni u Turističko kulturno-informativni centar činiti reprezentativnu instituciju razvoja turizma i kulture, ali i promocije EU-a među stanovnicima i posjetiteljima lepoglavske mikroregije. Više informacija o projektu na http://tcic-lepoglava.com/.

Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541