SAFU | Središnja agencija za financiranje i ugovaranja

Primjeri EU projekata u RH

Svi primjeri projekata

Razminiranje na ratom pogođenim područjima

slide

Visina ugovora: 4.000.000,00 eura

Korisnik: Hrvatski centar za razminiranje

Radi se o projektu kojim će se razminirati minski sumnjiva područja u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u ukupnoj površini od 3,4 prostorna kilometra. Realizacija ovog projekta će imati utjecaj na poboljšanje općih uvjeta za održivi povratak izbjeglih i raseljenih osoba, poboljšanje gospodarskih i socijalnih prilika na ratom pogođenim područjima, održivi razvoj ruralnih područja, obnovu i razvoj ruralne ekonomije i poboljšanje ruralne infrastrukture.

Projekt obuhvaća četiri  zasebna projekta razminiranja na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije kojima će se razminirati ukupna površina od 3,4 km2. Od toga u Vukovarsko-srijemskoj županiji 1.655.246 m2, a u Osječko – baranjskoj 1.789.684 m2.  Razminiranje će se vršiti na područjima gradova Osijek, Vukovar i Vinkovci,  općinama Draž, Nuštar, Stari Jankovci, Antunovac, Markušica te naseljima Sotin, Slakovci, Novi Jankovci, Tenja, Antunovac Tenjski, Duboševica, Ostrvo, Markušica, Podrinje i Nemetin.

Projektno područje sastoji se od 273 parcele poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava na kojima se, sukladno bazi podataka Hrvatskog centra za razminiranje, nalazi 31 minsko polja sa postavljenim protupješačkim i protutenkovskim  minama.

Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541