Naslovnica » Novosti » Ugovoreni novi projekti za poduzetnike iz Knina i Benkovca

Novosti

Ugovoreni novi projekti za poduzetnike iz Knina i Benkovca

Ugovoreni novi projekti za poduzetnike iz Knina i Benkovca

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Kinu su ugovoreni novi projekti s poduzetnicima iz Knina i Benkovac koji se financiraju u okviru dva različita poziva; „Razvoj poduzetništva u gradu Kninu“ i „Razvoj poduzetništva u gradu Benkovcu“.

Radi se o ukupno 11 ugovora za projekte ukupne vrijednosti 8,5 milijuna kuna od čega je 5,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ugovore su potpisali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric te poduzetnici iz Knina i Benkovca.

Realizacijom ovih projekata poduzetnici će ulagati u nabavu nove materijalne i nematerijalne opreme za podizanje kvalitete poslovanja i/ili omogućavanje pružanja novih usluga. Također, provedbom ugovorenih projekata poduzetnici će ulagati u edukacije, stručna usavršavanja svojih zaposlenika, marketinške aktivnosti vezane za  promociju svojih proizvoda i usluga i sl., a sve uz pomoć bespovratnih EU sredstava.

Financijska sredstva koja poduzetnici dobivaju u okviru ovih ugovora namijenjena su za realizaciju njihovih dobrih poslovnih ideja i nabavu prijeko potrebne opreme za razvoj, unaprjeđenje i poboljšanje kvalitete pružanja usluga i konkurentnosti tih poduzetnika na području Knina i Benkovca.

No, osim što će poduzetnicima omogućiti razvoj poslovanja, ovim projektima se omogućuje zadržavanje radnih mjesta i stvara mogućnost za nova zapošljavanja.

Konkretno, realizacijom ovih projekata očuvati će se 52 radna mjesta i stvoriti prilika za otvaranje 20 novih radnih mjesta na području Knina i Benkovca.

Sve novosti
Povratak na vrh