Naslovnica » Novosti

Novosti

KAquarium drugi najuspješniji projekt u Hrvatskoj

KAquarium drugi najuspješniji projekt u Hrvatskoj

U sklopu svečanog otvorenja Tjedna EU fondova održanom u Hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljena je nagrada "Najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015. – 2016." U natjecanju za navedenu nagradu našli su se brojni projekti s područja cijele Hrvatske, a u užem izboru najuspješnijih projekata kao drugoplasirana bila je i Javna ustanova Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac. Prema izboru građana, najboljim lokalnim EU projektom proglašen je projekt Agenti 0-7, za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID).

Opširnije
Novi korisnici na uvodnoj edukaciji u SAFU

Novi korisnici na uvodnoj edukaciji u SAFU

Za korisnike projekta „Zračna luka Dubrovnik razvoj – II faza“ u  Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije održana je uvodna edukacija o provedbi. Radi se o projektu koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Prioritetne osi 7 - Povezanost i mobilnost.

Opširnije
U SAFU održana edukacija za nove korisnike

U SAFU održana edukacija za nove korisnike

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije održana je dvodnevna uvodna edukacija za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Radi se o Pozivu "Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine".

Uz kolegice i kolege iz SAFU, na radionici su sudjelovale i kolegice iz Grada Šibenika, gđa. Ivana Bujas Rupić i gđa. Maja Čeko, koje su novim korisnicima održale prezentaciju o svojim iskustvima u provedbi projekta "Revitalizacija tvrđave sv. Ivan“. Osim toga, novi korisnici imali su priliku naučiti kako efikasno i na vrijeme izvršiti ugovorom propisane obveze, kako se pripremiti za terenske provjere, kako kvalitetno pripremiti i provesti javnu nabavu, što su nepravilnosti i kako ih spriječiti kao i mnoge druge teme značajne za provedbu projekta.

Opširnije
19,3 milijuna kuna za izradu prometnih Master planova

19,3 milijuna kuna za izradu prometnih Master planova

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric potpisali su tri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, temeljem kojih će Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska županija te Grad Zadar dobiti 19,3 milijuna kuna bespovratna novca za izradu prometnih Master planova funkcionalnih regija Sjeverni Jadran, Srednja Dalmacija i Sjeverna Dalmacija.

Opširnije
Povratak na vrh