Naslovnica » Novosti

Novosti

Novih 1,3 milijarde kuna za Slavoniju, Baranju i Srijem

Novih 1,3 milijarde kuna za Slavoniju, Baranju i Srijem

Najveća ulaganja u Slavoniju posljednjih 15 godina - 8 milijardi kuna u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. U petak, 20. srpnja 2018. godine u Vinkovcima je održana peta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem te su svečano potpisani ugovori za 130 projekata na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije, ukupne vrijednosti 1,3 milijarde kuna. Sjednicom Savjeta predsjedavao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i istaknuo kako je u okviru Projekta Slavonija do danas je ugovoreno 6,8 milijardi kuna i najavio natječaje u domeni poljoprivrede, ruralnoga razvoja i zapošljavanja. „Sljedeći ćemo tjedan na sjednici Vlade imati paket zakona koji se nadovezuje na sve što radimo na području regionalnoga razvoja i daljnje decentralizacije, a naš sljedeći sastanak održat će se u Osječko-baranjskoj županiji kada će nas posjetiti i povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu“, kazao je.

Opširnije
Potpisan ugovor vrijedan gotovo 200 milijuna kuna za nabavu mega računala u znanstvene svrhe

Potpisan ugovor vrijedan gotovo 200 milijuna kuna za nabavu mega računala u znanstvene svrhe

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u srijedu je svečano potpisan ugovor o dodjeli gotovo 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za nabavu mega računala koje će se koristiti za vrhunska znanstvena istraživanja i prikupljanje podataka. U sklopu projekta „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)" nabavit će se mega računalo koje je deset do dvadeset puta jače od postojećih kapaciteta u Hrvatskoj.

Opširnije
Otvoren novi most Čiovo

Otvoren novi most Čiovo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je, uz mnoštvo Trogirana i Čiovljana, pustio u promet Most kopno – otok Čiovo, koji bi trebao značajno rasteretiti promet između tog otoka i kopna, gdje su česte kilometarske kolone otežavale život lokalnog stanovništva.

Opširnije
Povratak na vrh