Naslovnica » Novosti

Novosti

Edukacija za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Edukacija za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u utorak i srijedu, 20. i 21. veljače 2018. godine, održana je uvodna edukacija za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Poziva Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini te Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama.

Opširnije
Završna konferencija o tri projekta Hrvatskog centra za razminiranje

Završna konferencija o tri projekta Hrvatskog centra za razminiranje

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Hrvatski centar za razminiranje 28.studenoga i 8.prosinca 2016.godine potpisali su tri Ugovora o bespovratnim sredstvima u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Razminiranje područja uz granicu s Bosnom i Hercegovinom u Ličko-senjskoj županiji“ te projekta pod nazivom „Razminiranje socio-ekonomske infrastrukture u Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji. U Zagrebu je tim povodom održana završna konferencija navedenih projekata. Kroz spomenute projekte ukupno je razminirano 5.768.020 četvornih metara minski sumnjivih područja Ličko – senjske i Sisačko – moslavačke županije. Projektom u Ličko-senjskoj županiji razminirano je ukupno 4.399.905 četvornih metara minski sumnjivog područja dok je projektom u Sisačko-moslavačkoj županiji uklonjena minska opasnost s područja ukupne površine 1.368.115 četvornih metara. Ukupna vrijednost spomenutih projekata iznosi 6.070.587,00 eura. Europska unija financirala je projekte s 5.159.999,80 eura, a ostatak od 910.587,20 eura Republika Hrvatska sredstvima državnog proračuna. Korisnik projekta je Hrvatski centar za razminiranje.

Opširnije
TV N1: Ravnatelj Petric o ulozi SAFU-a te EU fondovima i projektima

TV N1: Ravnatelj Petric o ulozi SAFU-a te EU fondovima i projektima

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric gostovao je u emisiji Studio live na televizijskom programu N1 na temu uloge SAFU-a u ugovaranju projekata i korištenju fondova EU u Hrvatskoj. Cijeli intervju možete pogledati u videozapisu.

Poveznica na videozapis: https://www.youtube.com/watch?v=HgSAip_GteQ

Izvor: http://hr.n1info.com/Vijesti

Opširnije
Povratak na vrh