Naslovnica » Novosti

Novosti

Za modernizaciju i elektrifikaciju pruge Zaprešić-Zabok 80,8 milijuna eura iz EU

Za modernizaciju i elektrifikaciju pruge Zaprešić-Zabok 80,8 milijuna eura iz EU

Europska komisija odobrila je sufinanciranje još jednog velikog projekta iz sektora prometa, a riječ je o projektu modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 80,8 milijuna eura, a nakon obnove, navedena će linija omogućiti maksimalnu brzinu putovanja od 120 km/h i skratiti vrijeme putovanja od Zagreba do Zaboka.

Opširnije
Svečano potpisivanje Ugovora o nabavi usluga za rekonstrukciju HNK u Osijeku

Svečano potpisivanje Ugovora o nabavi usluga za rekonstrukciju HNK u Osijeku

Poptisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za obnovu zgrade osječkog Hrvatskog narodnog kazališta čija ukupna vrijednost projekta iznosi 1,97 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova osigurano 1,57 milijuna kuna, u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020". Potpisivanju ugovora nazočili su Ivana Sudić, izaslanica Ministrice kulture, Tomislav Petric, izaslanik Ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU, župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.

Opširnije
BILTEN  ZA KORISNIKE 10/2017

BILTEN ZA KORISNIKE 10/2017

U 4. izdanju biltena za korisnike donosimo pregled SAFU aktivnosti i aktivnosti naših korisnika u razdoblju od srpnja do listopada ove godine. U novom broju pogledajte i izlaganje SAFU-a na Danima regionalnoga razvoja i fondova EU gdje smo prezentirali što je sve potrebno kako biste uspješno prijavili i proveli EU projekt. Također, možete preuzeti priručnike i smjernice o javnoj nabavi, u temi broja pročitajte koje sve vrste nepravilnosti postoje, a iz iskustva naših korisnika doznajte s kojim izazovima se susreću tijekom provedbe svojih projekata. Bilten u cijelosti pogledajte ovdje.

Opširnije
Ured za udruge Vlade RH izabran za provedbu twinning projekta u Republici Makedoniji

Ured za udruge Vlade RH izabran za provedbu twinning projekta u Republici Makedoniji

Ured za udruge Vlade RH, u suradnji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, odabran je za provedbu twinning light projekta u Makedoniji na temu daljnjeg institucionalnog jačanja strukture i mehanizama za suradnju s civilnim društvom pod nazivom „Further Institutionalisation of Structured Mechanism/s for Cooperation Between the Government and Civil Society“. Korisnik projekta je Glavno tajništvo Vlade Republike Makedonije, Odjel za suradnju s nevladinim organizacijama, a predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci. Projekt će doprinijeti daljnjem osnaživanju civilne komponente u društvu i unaprijediti institucionalni okvir za suradnju Vlade RM i civilnoga društva Makedonije.

Opširnije
Povratak na vrh