Naslovnica » Novosti

Novosti

2017. REKORDNA GODINA ZA SAFU

2017. REKORDNA GODINA ZA SAFU

2017. godinu SAFU je završio s rekordnim rezultatima - potpisano je 196 novih ugovora unutar Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za projekte ukupne vrijednosti 12.663.018.238,95 HRK, od čega EU sredstva iznose 9.849.375.264,18 HRK. Spomenuti ugovori odnose se na projekte iz kulturne i prirodne baštine, razvoj poduzetničke infrastrukture, modernizacija i opremanje bolnica i domova zdravlja diljem Hrvatske, ulaganje u znanost i obrazovanje, unaprjeđenje i modernizacija prometne infrastrukture, od čega je svakako najznačajniji projekt Cestovne povezanosti s Južnom Dalmacijom – izgradnja Pelješkog mosta, trenutno najveći EU projekt u Hrvatskoj.

Izuzetno sam zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili u 2017. godini i 13 milijardi novih projekata od Vukovara do Dubrovnika. Ove brojke nadmašile su sve naše prognoze te sam iznimno ponosan na sve naše djelatnike bez kojih bi ovaj uspjeh bio nedostižan“, istaknuo je ravnatelj Tomislav Petric.

Opširnije
U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekata

U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekata

Za korisnike projekata iz Poziva Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, 12. siječnja 2018. godine, održana je edukacija na temu „Izvještavanje i izmjene ugovora o bespovratnim sredstvima”. 

Opširnije
Potpisano 11 ugovora za projekte vrijedne više od 31 milijun kuna

Potpisano 11 ugovora za projekte vrijedne više od 31 milijun kuna

U srijedu 20. prosinca 2017., ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric potpisali su 11 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a događaju je prisustvovala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Opširnije
Povratak na vrh