Naslovnica » Novosti

Novosti

U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekata

U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekata

Za korisnike projekata iz Poziva Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije održana je edukacija na temu „Izvještavanje i izmjene ugovora o bespovratnim sredstvima”. Radi se o projektima koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Prioritetne osi 6. - Zaštita okoliša i održivost resursa.

Opširnije

Uvjeti koje mora ispunjavati fizička ili pravna osoba za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Prema čl. 100. Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (Narodne novine br. 69/99, 151/03,157/03, 87/09,  88/10, 61/11) poslove istraživanja, proučavanja, čuvanja, restauriranja, konzerviranja, održavanja, obnove, korištenja i prometa kulturnim dobrima mogu obavljati specijalizirane pravne i fizičke osobe.

Uvjeti koje mora ispunjavati fizička ili pravna osoba za dobivanje dopuštenja za obavljanje navedenih poslova propisani su Pravilnikom o uvjetima za fizičke i pravne osobe radi dobivanja dopuštenja za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (NN 74/03, 44/10).

Rješenje kojim se dopušta obavljanje tih poslova daje se na vrijeme od pet godina i donosi ga Ministarstvo kulture te vodi upisnike pravnih i fizičkih osoba kojima je izdano dopuštenje.

Cjelokupnu dokumentaciju možete pregledati i preuzeti ovdje.

Opširnije
Edukacija za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Edukacija za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

U Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici održana je 13.6.2017. godine edukacija pod nazivom: „Provedba ugovora o bespovratnim sredstvima“ za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova s područja 5 županija.

Edukaciju su održale kolegice iz SAFU-a gđa Andreja Jajtić iz Ureda za provedbu ESI fondova, gđa Mia Dumbović iz Ureda za financije i računovodstvo te gđa Dragica Dujić iz Ureda za provedbu infrastrukturnih projekata.

Opširnije
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje izgradnje Pelješkog mosta

Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje izgradnje Pelješkog mosta

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „Cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom", kojim je predviđena izgradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta danas je u Dubrovniku svečano supotpisao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislavom Petricem i direktorom Hrvatskih cesta d.o.o., Josipom Škorićem.

Svečanom potpisivanju Ugovora koje je održano u dubrovačkom hotelu Valamar Dubrovnik President nazočili su župan Dubrovačko - neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mato Franković, bivši predsjednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić te suradnici ministra Butkovića ispred resornog Ministarstva, državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić, pomoćnici ministra Josip Bilaver i Alen Gospočić te saborski zastupnici i brojni ugledni građani i žitelji Grada Dubrovnika i Županije.

Ukupna vrijednost Ugovora kojim će se Hrvatskim cestama d.o.o. dodijeliti sredstva za izgradnju Pelješkog mosta iznosi 420,3 milijuna eura.

Podsjetimo, Europska je komisija 7. lipnja 2017. godine donijela Odluku o financiranju projekta Cestovnog povezivanja s Južnom Dalmacijom u maksimalnom iznosu od 85 posto, odnosno sufinancirat će ga s 357 milijuna eura, a sljedeći je korak upravo potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava.

Izgradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta omogućit će neometan protok ljudi i roba te skratiti vrijeme putovanja od Dubrovnika do Splita, smanjiti negativne posljedice ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i pružiti trajnu prometnu povezanost između razdvojenih teritorija Republike Hrvatske.

Izvor: www.mppi.hr

Opširnije
Povratak na vrh