Naslovnica » Novosti

Novosti

U Dubrovniku počela gradnja studentskog doma

U Dubrovniku počela gradnja studentskog doma

Studenski dom pružit će mogućnost odgovarajućeg smještaja za 503 studenta

U srijedu 1. kolovoza 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, posjetila je Dubrovnik u povodu obilježavanje početka gradnje studentskog doma. Ukupna vrijednost projekta je 201 milijun kuna, od čega je 151 milijun kuna bespovratnih sredstava.

Opširnije
Ministrica Žalac u Rijeci: 24 milijuna kuna za prirodnu baštinu

Ministrica Žalac u Rijeci: 24 milijuna kuna za prirodnu baštinu

U ponedjeljak 30. srpnja 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, posjetila je Rijeku gdje je održala sastanak sa županom Primorsko-goranske županije Zlatko Komadinom i gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom te potpisala ugovore ukupne vrijednosti preko 24 milijuna kuna za održivo korištenje prirodne baštine, od čega je skoro 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Opširnije
Počinje gradnja Pelješkog mosta

Počinje gradnja Pelješkog mosta

Od 30.7.2018. počinje teći rok od 36 mjeseci za realizaciju izgradnje Pelješkog mosta.

Predstavnici naručitelja radova Hrvatskih cesta i izvođača radova China Road and Bridge Corporation (CRBC) potpisali su u ponedjeljak u Stonu zapisnike o primopredaji projektne dokumentacije za izgradnju Pelješkog mosta.

„Mi smo se kao upravljačko tijelo htjeli upoznati s izvođačima projekta. Željeli smo da se svi unutar sustava predstavimo jedni drugima te uspostavimo način komunikacije i praćenja projekta, s obzirom na njegovu važnost i veličinu. To nam iznimno važno. Redovito ćemo pratiti provedbu projekta“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvija Spomenka Đurić.

„Ovo je prvi sastanak koordinacije. Uloga SAFU je partnerski pomoći da se što prije realiziraju svi postupci javne nabave. Hrvatskim cestama isplatili smo 320 milijuna kuna kako bi se osiguralo financiranje“, kazao je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric.

„Ovim činom kineski izvođač uveden je u samu izgradnju Pelješkog mosta. Dugo smo čekali početak radova, a obavljen je ogroman administrativan posao. Danas i službeno počinje teći rok kineskim izvođačima“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Izvor:  https://www.dulist.hr/

Opširnije
Ministrica Žalac u posjeti Istarskoj županiji: Potpisani ugovori za projekte vrijedne 100 milijuna kuna

Ministrica Žalac u posjeti Istarskoj županiji: Potpisani ugovori za projekte vrijedne 100 milijuna kuna

U petak 27. srpnja 2018. ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Istarsku županiju i grad Pulu gdje je održala sastanak sa županom Valterom Flegom i gradonačelnikom Borisom Miletićem te svečano potpisala ugovore za četiri projekta na području Županije u vrijednosti 100 milijuna kuna, od čega je 49 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Opširnije
Povratak na vrh