Naslovnica » Novosti

Novosti

Ministar u Salima: potpisan ugovor za dogradnju luke

Ministar u Salima: potpisan ugovor za dogradnju luke

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je u četvrtak u Salima na Dugom otoku ugovor o dogradnji gradske luke Sali vrijedan 56,764.614 kuna. Uz ministra Butkovića, ugovor su potpisali ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislav Petric i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola.

Opširnije
Počela izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica

Počela izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica

U Poduzetničkoj zoni Ljubešćica danas je održana početna konferencija u sklopu projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“, čime započinju radovi u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Zagorje gradnja d.o.o. i COLAS Hrvatska d.d.

Cilj projekta je izgradnja komunalne i elektroenergetske infrastrukture koja će imati pozitivne učinke na razvoj poduzetništva i privlačenja investicija koje će omogućiti uspostavu novih proizvodnih i uslužnih pogona te otvaranje novih radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.  Izgradnjom infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica, poduzetnicima će biti na raspolaganju izgrađenih 5.856 mneto površine novih prometnica, 1.058,47 metara dužnih oborinske kanalizacije i 926 metara dužnih javne rasvjete.

Opširnije
Završena obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka u Virovitici

Završena obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka u Virovitici

Dvorac Pejačević nalazi se u središtu Virovitice, a građen je na mjestu nekadašnje srednjovjekovne utvrde. Dvorcu je projektom vraćen stari sjaj, a njegovo otvorenje planirano je za listopad ove godine. U velikoj dvorani Dvorca Pejačević u Virovitici u petak (23. kolovoza) održana  je završna konferencija Integriranog razvojnog programa “5 do 12 za Dvorac”, koji je uspješno priveden kraju. Riječ je o najznačajnijem europskom projektu Grada Virovitice, vrijednom 81 milijun kuna, od čega je gotovo 67 milijuna kuna sufinancirano novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  U sklopu projekta obnovljen je Dvorac Pejačević, Gradskom parku vraćen je perivojni izgled, posađena su nova stabla, grmlje i ukrasno raslinje, uređene su šetnice u parku, kao i šetnica pored Gimnazije Petra Preradovića koju krasi nova, moderna fontana, postavljeni su dizajnerski drveni mostovi od kojih svaki ima svoju priču vezanu uz Viroviticu.

Opširnije
Povratak na vrh