Naslovnica » Novosti

Novosti

3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u Vukovaru

3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u Vukovaru

Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije Tomislav Petric uručili su ugovore za projekte sedam poduzetnika na području Grada Vukovara. Ukupna vrijednost projekata iznosi 3,5 milijuna kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 85%, odnosno gotovo 3 milijuna kuna. Provedbom tih projekata predviđeno je očuvanje postojećih 50 radnih mjesta i otvaranje 11 novih. Cilj ove Vlade je ekonomska revitalizacija Vukovara, zadržavanje postojećih te otvaranje novih radnih mjesta. Provedbom Intervencijskog plana Grada Vukovara, Ministarstvo je osiguralo dodatna sredstva za financiranje infrastrukturnih projekata, jačanje gospodarskih aktivnosti i poboljšanje konkurentnosti poduzetnika na području grada Vukovara“, istaknula je ministrica Žalac.  

Opširnije
U SAFU održana edukacija za korisnike

U SAFU održana edukacija za korisnike

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije je u utorak i srijedu, 16. i 17. travnja 2019. godine, održana uvodna edukacija za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Poziva:

  • Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija,
  • Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima,
  • Provedba Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općina Darda, Grada Petrinje, Grada Benkovca i Grada Knina,
  • Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine,
  • ITU- Integrirani program - Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić
  • Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Opširnije
Projekt Slavonija, Baranja i Srijem: Do sada ugovoreno 9,7 milijardi kuna

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem: Do sada ugovoreno 9,7 milijardi kuna

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održanoj 16. travnja 2019. godine u Novoj Gradiški predstavljeni su dosadašnji projekti koji se razvijaju na području pet slavonskih županija te najavljena nova ulaganja u rast i razvoj istoka Hrvatske. Od prošle sjednice održane u Pakracu ugovoreno je 1,2 milijarde kuna novih projekta.

- Osim intenziviranja povlačenja sredstava, nastavili smo raditi i na fiskalnim i administrativnim rasterećenjima gdje putem tri vala rušenja administrativnih barijera radimo na rasterećenju građana i gospodarstva u iznosu od 8,5 milijardi kuna - rekao je prilikom otvorenja sjednice Savjeta predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Osječko-baranjska županija prednjači u iznosu ugovorenih sredstava iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem s oko 3,5 milijarde kuna. Novom klasifikacijom statističkih regija, rekao je predsjednik Vlade, sve će slavonske županije imati mogućnost povlačiti i više bespovratnih sredstava iz europskih fonova.

Opširnije
Povratak na vrh