Naslovnica » Novosti

Novosti

Ured za udruge Vlade RH izabran za provedbu twinning projekta u Republici Makedoniji

Ured za udruge Vlade RH izabran za provedbu twinning projekta u Republici Makedoniji

Ured za udruge Vlade RH, u suradnji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, odabran je za provedbu twinning light projekta u Makedoniji na temu daljnjeg institucionalnog jačanja strukture i mehanizama za suradnju s civilnim društvom pod nazivom „Further Institutionalisation of Structured Mechanism/s for Cooperation Between the Government and Civil Society“. Korisnik projekta je Glavno tajništvo Vlade Republike Makedonije, Odjel za suradnju s nevladinim organizacijama, a predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci. Projekt će doprinijeti daljnjem osnaživanju civilne komponente u društvu i unaprijediti institucionalni okvir za suradnju Vlade RM i civilnoga društva Makedonije.

Opširnije
Dani regionalnoga razvoja i fondova EU: SAFU u 2017. godini - od prijave do provedbe

Dani regionalnoga razvoja i fondova EU: SAFU u 2017. godini - od prijave do provedbe

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od 5. do 7. listopada u Šibeniku je održana konferencija Dani regionalnoga razvoja i EU fondova. Više od 600 sudionika svaki dan prisustvovalo je u trodnevnom programu koji je obuhvatio brojne prezentacije, radionice i predavanja, potpisivanje sporazuma o suradnji s regionalnim koordinatorima, sajam EU mogućnosti, Dan Europske teritorijalne suradnje, predstavljanje uspješnih EU projekata i predstavljanje nositelja oznake Hrvatskog otočnog proizvoda.

Predstavnici SAFU-a održali su predavanje „SAFU u 2017. godini - od prijave do provedbe“ na kojem su predstavljene aktivnosti tijekom 2017. godine, kako ugovoriti projekt u tri ključna koraka te na što je bitno fokusirati se kako bi provedba projekta, a samim time i dokazivanje prihvatljivosti troškova bilo uspješno. Također, prezentacija govori o tome koje su najčešće pogreške u financijskom izvješćivanju i na što je potrebno obratiti pozornost kako bi Korisniku izvješćivanje o nastalim troškovima bilo jednostavnije i lakše. Cilj ovog izlaganja je dati i kratak pregled obveza Korisnika bespovratnih sredstava u postupku javne nabave te uvid u upravljanje nepravilnostima koje obuhvaća aktivnosti prevencije, otkrivanja i ispravljanja nepravilnosti.

Cijelu prezentaciju „SAFU u 2017. godini - od prijave do provedbe“ možete pregledati i preuzeti ovdje.

Opširnije
Potpisano 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte vrijedne 793 milijuna kuna

Potpisano 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte vrijedne 793 milijuna kuna

U Vladi Republike Hrvatske potpisano je 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj znanstvenih istraživačkih centara, opremanje bolnica i domova zdravlja, očuvanje kulturne i prirodne baštine, izgradnju studentskog doma te razvoj sudskog e-registra. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 793,2 milijuna kuna, od čega je 696,6 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.

Opširnije
Povratak na vrh