Naslovnica » Novosti

Novosti

66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka

66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka

U petak 04. kolovoza 2017. godine, nakon održane sjednice Vlade u Kninu, svečano je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke vrijedan 80 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministrica Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“  Krešimir Šakić, a svečanost potpisivanja svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Opširnije
Objavljena e-brošura Korak po korak za korisnike bespovratnih sredstava OP „Konkurentnost i kohezija“

Objavljena e-brošura Korak po korak za korisnike bespovratnih sredstava OP „Konkurentnost i kohezija“

Dragi korisnici,

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) je za Vas izradila e-brošuru naziva „Korak po korak“. Brošura je namijenjena korisnicima bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ te opisuje osnovne korake u provedbi projekta tijekom kojih korisnici i SAFU usko surađuju i daje pregled obveza i odgovornosti obiju strana.

Vjerujemo kako će Vam ova e-brošura pomoći da lakše ispravno upravljate svojim projektima u svim fazama njihove provedbe. Brošura je izrađena u okviru twinning light projekta „Jačanje kapaciteta Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u ulozi Posredničkog tijela razine 2 (CRO IB2)“ financiranog sredstvima Europske unije. E-brošuru možete pronaći ovdje.

Svim sadašnjim i budućim korisnicima želimo uspješne projekte!

  

Projekt financira Europska unija.

 

Opširnije
Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta u radnoj posjeti RH

Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta u radnoj posjeti RH

Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta posjetili su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te održali sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac i suradnicima.

Na spomenutom sastanku, predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, prezentirali su članovima Odbora aktivnosti vezane uz izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te prijedlog Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem koji je paralelno u izradi i koji će osigurati kvalitetniju pripremu i provedbu spomenute strategije. Osim toga, članovima Odbora predstavljena su i pojednostavljenja u procedurama koje Ministarstvo kontinuirano provodi te jačanje administrativnih kapaciteta u svrhu što veće realizacije dodijeljene alokacije od 10,7 milijardi eura koja je na raspolaganju Republici Hrvatskoj iz proračuna Europske unije.

Na sastanku su sudjelovali i stručnjaci iz SAFU-a koji su prezentirali podatke iz svojeg djelokruga rada. Po završetku sastanka, članovi delegacije posjetili su Hrvatski sabor nakon čega su obišli neke od vrlo uspješnih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije koje provode Institut Ruđer Bošković, BioCentar i Javna ustanova AQUATIKA – slatkovodni akvarij Karlovac.
  

Opširnije
U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekta

U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekta

Za korisnike projekata iz tri Poziva – Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini, Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama i Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti, u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije 19. srpnja 2017. godine održana je edukacija na temu „Izvještavanje i izmjene ugovora o bespovratnim sredstvima”. Radi se o projektima koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Prioritetne osi 8 – Socijalno uključivanje i zdravlje.

Opširnije
Povratak na vrh