Naslovnica » Novosti » Novi projekt u Petrinji - Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece

Novosti

Novi projekt u Petrinji  - Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece

Novi projekt u Petrinji - Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece

U Petrinji je potpisan novi ugovor za 40,5 milijuna kuna vrijedan projekt "Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece" (3RP2) koji je dio Intervencijskog plana Grada Petrinje.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su ministrica regionalnoga razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric te u ime korisnika gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović.

Ovo je već deseti  projekt koji ugovaraju SAFU i Grad Petrinja, a njime je obuhvaćena gradnja dječjeg vrtića, rekonstrukcija osnovne škole i dogradnja školske sportske dvorane te izgradnja dječjih igrališta, svlačionica i prostorija za sportske djelatnike.

Realizacijom projekta će se poboljšati uvjeti stanovanja građana Petrinje, zadovoljiti potrebe učenika i sportaša te potaknuti djecu i mlade na češće bavljenje sportom, a samim time i pozitivno utjecati na demografske procese u Petrinji gdje se proces doseljavanja već i odvija.

Grad Petrinja kao korisnik dosad je potpisao 9 ugovora ukupne vrijednosti više od 78,7 milijuna kuna. Aktivnosti projekata financiranih u sklopu intervencijskog plana obuhvaćaju izradu projektne dokumentacije za projekte Tržnice u gradu, Grada na Kupi te Sportsko-rekreacijske zone uz rijeku Petrinjčicu. Uz to se gradi vidikovac na Hrastovačkoj gori, ulaže u malu komunalnu infrastrukturu, provode se dva projekta iz područja kulturne i prirodne baštine s ciljem adaptacije prostora za održavanje odgojno-obrazovnih i istraživačkih programa te jačaju ljudski kapaciteti grada koji će sudjelovati u samoj provedbi projekata.

Izvor: https://www.hrt.hr/

Sve novosti
Povratak na vrh