Naslovnica » Novosti » EU projekt Kneževa palača – nagrada za kulturnu atrakciju godine

Novosti

EU projekt Kneževa palača – nagrada za kulturnu atrakciju godine

EU projekt Kneževa palača – nagrada za kulturnu atrakciju godine

Na Danima hrvatskog turizma, svečanosti dodjele Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, koji se ove godine održavaju u Malom Lošinju, Kneževa palača, osvojila je nagradu u kategoriji kulturna atrakcija godine. Nagradu je preuzeo gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić koji je ovom prigodom istaknuo:

- Kneževa palača uistinu je turistička atrakcija, izvanredan spoj kulture i turizma, itekako koristan sadržaj koji je u kratkom vremenu postao blizak brojnim građanima, a poželjan i nezaobilazan za posjetitelje. Kneževa palača novi je i reprezentativan javni prostor koji je našem gradu omogućio novi iskorak u turističkoj i kulturnoj ponudi. Prigoda je ovo za još jednu čestitku i zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta Kneževe palače, ali i poticaj za uspješnu realizaciju sljedećeg projekta – Providurove palače i objedinjavanja zadarskog muzeja Dvije palače, istaknuo je gradonačelnik Zadra Dukić povodom osvajanja ove vrijedne turističke nagrade.

Projekt "Obnove i turističke valorizacije kulturno turističkog kompleksa Kneževe palače" realiziran je u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU i Središnje agencije za financiranje i upravljanje. Kneževa palača je među prvim projektima u RH odobren za financiranje iz strukturnih fondova EU na natječaju za razvoj poslovne infrastrukture iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. Provedba projekta je započela 2. listopada 2014. godine, vrijednost sufinanciranja EU iznosila je 35.679.090,57 kn, a projekt je proveden u zadanom roku od 24 mjeseca.

U našoj rubrici Riječ korisnika, razgovarali smo s voditeljem projekta Šimom Erlićem, pročelnikom za pročelnikom Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra. Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Sve novosti
Povratak na vrh