Naslovnica » Novosti » 66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka

Novosti

66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka

66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka

U petak 04. kolovoza 2017. godine, nakon održane sjednice Vlade u Kninu, svečano je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke vrijedan 80 milijuna kuna. Ugovor su potpisali ministrica Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“  Krešimir Šakić, a svečanost potpisivanja svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Cilj spomenutog projekta je turistički valorizirati srednji i gornji tok rijeke Krke i rasteretiti najposjećenije atrakcije u južnom dijelu nacionalnog parka, a njegova ukupna vrijednost iznosi 80 milijuna kuna, od čega će 66 milijuna kuna biti financirano bespovratnim EU sredstvima. Ugovor su potpisali ministrica Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“  Krešimir Šakić, a svečanost potpisivanja svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Ministrica Žalac izrazila je svoje veliko zadovoljstvo i čast što je upravo danas, u susret velikoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Kninu te ima priliku s korisnikom potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za hvalevrijedan projekt koji će, osim jačanja turističke ponude tog kraja, doprinijeti i  gospodarskom razvoju te otvaranju novih radnih mjesta što i jest cilj ove Vlade.
„Uskoro ćemo potpisati još 10 ugovora za Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u vrijednosti od 402 milijuna kuna“ naglasila je ministrica Žalac.

Sve novosti
Povratak na vrh