Naslovnica » Novosti

Novosti

Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta u radnoj posjeti RH

Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta u radnoj posjeti RH

Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta posjetili su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te održali sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac i suradnicima.

Na spomenutom sastanku, predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, prezentirali su članovima Odbora aktivnosti vezane uz izradu Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te prijedlog Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem koji je paralelno u izradi i koji će osigurati kvalitetniju pripremu i provedbu spomenute strategije. Osim toga, članovima Odbora predstavljena su i pojednostavljenja u procedurama koje Ministarstvo kontinuirano provodi te jačanje administrativnih kapaciteta u svrhu što veće realizacije dodijeljene alokacije od 10,7 milijardi eura koja je na raspolaganju Republici Hrvatskoj iz proračuna Europske unije.

Na sastanku su sudjelovali i stručnjaci iz SAFU-a koji su prezentirali podatke iz svojeg djelokruga rada. Po završetku sastanka, članovi delegacije posjetili su Hrvatski sabor nakon čega su obišli neke od vrlo uspješnih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije koje provode Institut Ruđer Bošković, BioCentar i Javna ustanova AQUATIKA – slatkovodni akvarij Karlovac.
  

Opširnije
U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekta

U SAFU održana radionica o izvještavanju u okviru projekta

Za korisnike projekata iz tri Poziva – Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini, Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama i Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti, u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije 19. srpnja 2017. godine održana je edukacija na temu „Izvještavanje i izmjene ugovora o bespovratnim sredstvima”. Radi se o projektima koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Prioritetne osi 8 – Socijalno uključivanje i zdravlje.

Opširnije
Novi broj biltena za korisnike

Novi broj biltena za korisnike

U novom broju biltena za korisnike donosimo pregled aktivnosti u razdoblju od travnja do srpnja ove godine. Uz novosti iz SAFU-a, pročitajte i koji su to izazovi u pripremi i provedbi te iskustva drugih korisnika prilikom realizacije njihovih EU projekata.

Novi broj biltena za korisnike 7/2017 pogledajte ovdje.

Opširnije
26 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za obnovu dubrovačkih Lazareta

26 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za obnovu dubrovačkih Lazareta

U utorak 11. srpnja 2017. godine, u Dubrovniku je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta obnove kulturne baštine „Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika“, čija je ukupna vrijednost 33.782.458,92 HRK, , a ukupno 25.995.571,00 HRK bit će sufinancirano sredstvima iz fondova Europske unije.

Spomenutim projektom obnove i opremanja kulturne baštine i unaprjeđenjem upravljanja kulturnom baštinom kroz njezino stavljanje u potpunu kulturno-turističku funkciju postići će se povećanje atraktivnosti i prepoznatljivosti spomeničkog kompleksa Lazareti te Dubrovnika kao iznimne kulturne destinacije tijekom cijele godine te stvoriti temelji za provedbu Integriranog razvojnog programa Grada.



Opširnije
Povratak na vrh