Naslovnica » Novosti

Novosti

614 milijuna kuna EU sredstava za brža putovanja vlakom od Zaboka do Zagreba

614 milijuna kuna EU sredstava za brža putovanja vlakom od Zaboka do Zagreba

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za modernizaciju i rekonstrukciju 24 kilometra željezničke pruge od Zaprešića do Zaboka, kojim se osiguralo 614 milijuna kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta, a kojim će skratiti vrijeme putovanja od Zaboka prema Zaprešiću i Zagrebu, potpisan je u četvrtak na željezničkom kolodvoru u Zaboku. Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric te predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, Ivan Kršić nakon što je, podsjetimo, 19. listopada ove godine sufinanciranje projekta europskim novcima odobrila i Europska komisija.

Opširnije
Edukacija za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

Edukacija za korisnike ugovora iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. studenog 2017. godine, održana je uvodna edukacija za korisnike bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Poziva Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.

Opširnije
6 milijuna eura za projekte razminiranja

6 milijuna eura za projekte razminiranja

U Nacionalnom parku Plitvička jezera održana je Uvodna konferencija u svezi projekata financiranih u okviru Programa Europske unije za Hrvatsku IPA 2013 i Prijelaznog instrumenta. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) i Hrvatski centar za razminiranje 28. studenog i 8. prosinca 2016. godine potpisali su tri Ugovora o bespovratnim sredstvima u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Razminiranje područja uz granicu s Bosnom i Hercegovinom u Ličko-senjskoj županiji'' te projekta pod nazivom „Razminiranje socio-ekonomske infrastrukture u Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji“.

Opširnije
Povratak na vrh